DPC Award 2016: “We got it!”

De prestigieuze Digital Preservation Award in de categorie “Research and Innovation”, is op 30 november 2016 in Londen uitgereikt aan onze partner Joost van der Nat voor het NCDD project “Samen bouwen aan een netwerk van landelijke voorzieningen”.

Na onze nominatie en een stevig gesprek met de jury werd eindelijk de spanning verbroken. Een vreugedevol ‘we got it’ kon dan ook niet worden onderdrukt. Een mooi resultaat voor een uitdagend onderzoek dat wij voor en met de NCDD mochten uitvoeren en waarmee we een bijdrage hebben kunnen leveren aan de bescherming van het (nationale) digitale erfgoed.

Wij zijn dan ook bijzonder trots op deze internationale erkenning uit het werkveld van digitaal duurzame archieven. Onze dank gaat uit naar Marcel Ras (NCDD) en alle betrokken organisaties die informatie voor dit onderzoek hebben aangeleverd.

Lees hier meer over ons project voor de NCDD. Of download het volledige rapport “Samen bouwen aan een netwerk van landelijke voorzieningen”, of de samenvatting.