Jeroen Dominicus

Informatievoorziening staat ten dienste van de organisatiedoelen en is nooit een doel op zich. Vanuit dit perspectief streeft Jeroen er in zijn rol als architect altijd naar om de informatievoorziening van een organisatie naar een hoger niveau te brengen.

Het architectuurwerk dat Jeroen uitvoert gaat verder dan de tekentafel. Zijn primaire drijfveer is het uitdenken en neerzetten van een consistente en goed werkende ICT-oplossing. Hij heeft jarenlange ervaring in zeer diverse rollen op het gebied van architectuur en het ontwikkelen van nieuwe informatiesystemen. Een groot deel van de projecten waar hij een bijdrage aan levert of heeft geleverd, spelen zich af in de wereld van openbare orde, veiligheid en migratie, en op het grensvlak van business en informatievoorziening.

Door een combinatie van zeer scherpe analytische vaardigheden, technische inzichten en inhoudelijke focus levert Jeroen in alle fasen van projecten een belangrijke bijdrage: van het voortraject tot en met de realisatie.

De laatste jaren spelen onderwerpen als privacy en informatiebeveiliging een steeds grotere rol in de opdrachten van Jeroen.

Op de Landbouw Universiteit heeft Jeroen zijn eerste ervaringen met informatica opgedaan. Het practicum Programmeren met Fortran heeft hij succesvol afgesloten, maar hij ontdekte daar ook dat zijn hart meer lag bij de ontwerpkant dan in het coderen.

In het weekend zoekt Jeroen naar sportieve manieren om zijn fysieke energie kwijt te kunnen. Hij is vaak op zijn moutainbike in de diverse bossen van Nederland te vinden. Maar ook voor andere stoere bezigheden, zoals het omzagen van bomen, draait Jeroen zijn hand niet om.