Rob Berentsen

Rob is een allround Business-/IV-consultant die architectuur vóór je laat werken. Hij heeft ruime ervaring met het ontwerpen en uitdragen van architectuur en daaraan gerelateerde producten. Hij geniet van het schakelen tussen topmanagement en specialisten met name in organisaties die als keten samenwerken aan het verwezenlijken van een visie.

Rob neemt vanaf visievorming tot en met ontwikkeling en implementatie het voortouw. Als creatieve helikopterkijker is het zijn passie te puzzelen aan stabiele oplossingen die daadwerkelijk gerealiseerd worden in beheersbare plateaus. Hij zorgt ervoor dat alles wat belangrijk is samenkomt en in samenhang gewoon klopt: business waarde, technisch realisme en passend in momentum in het grotere geheel. Als architect houdt hij de kwaliteitsaspecten van oplossingen altijd scherp in het zicht.

Vanuit een brede praktijkervaring levert hij zijn bijdrage vanuit verschillende invalshoeken; als leidinggevende of in rollen als architect, informatie analist en ontwerper, maar ook als projectmanager houdt hij de boel draaiende. Het merendeel van zijn projecten speelde zich af in de Publieke Sector en de Telecom.

Rob heeft een passie voor alles wat technisch en complex is, in combinatie met bedrijfskunde. Al jong was hij in de weer met het hacken van kabelmodems, het bouwen van websites, analyseren van sociale media en bedrijvigheid daar omheen.

Tijdens zijn studententijd is hij meerdere jaren actief geweest als bestuurder van de vereniging die het campus-internet draaiende hield.

Via zijn afstudeeropdracht bij de Justitiële Informatiedienst kwam Rob al vroeg in aanraking met de publieke sector en de publieke taak waar zij voor staat. Hij haalt dan ook veel voldoening uit het verbeteren van organisaties die ten dienste van de samenleving staan.