Spring naar inhoud

iPRES 2019

De Early Bird registratie voor iPRES 2019 is op 4 maart geopend. Het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) is de trotse organisator van deze toonaangevende internationale conferentie over digitale duurzaamheid. Dit jaar komt de 16e International Conference on Digital Preservation naar Amsterdam (16 t/m 20 september).

De conferentie

iPRES is de belangrijkste en langstlopende conferentie op het gebied van digitale duurzaamheid. Sinds 2004 vindt de conferentie jaarlijks plaats, op verschillende continenten en in verschillende landen.Dit jaar is Europa aan de beurt en is de eer aan Nederland om de conferentie te mogen organiseren. iPRES brengt tussen de 300 en 400 erfgoedprofessionals uit verschillende sectoren, onderzoekers, studenten en softwareleveranciers bij elkaar om te praten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de duurzame toegang tot digitale informatie. Van strategie tot implementatie, van lokale tot internationale initiatieven, van hele specifieke technische ontwikkelingen tot een wereldwijde uitdaging. De internationale digitale duurzaamheidscommunity komt dit jaar bij elkaar in het Eye Filmmuseum in Amsterdam.

Programma

Het iPRES 2019 programma omvat workshops, tutorials, papers, panels, hackathons, demonstraties van systemen en tools (the great digital preservation bake-off) en rondleidingen aan diverse Nederlandse kennisinstituten op het gebied van cultureel erfgoed. Dit jaar is het centrale thema van de conferentie Eye on the Horizon.

Uiterlijke inleverdatum bijdragen

We willen je er graag aan herinneren dat de deadline voor bijdragen 18 maart 2019 (23:59:59 Nederlandse tijd) is. Welkom zijn full papers (geen abstracts) en voorstellen voor workshops, tutorials, posters, panels en hackathons. Inzendingen moeten aansluiten bij het thema van de conferentie: Eye on the Horizon. Lees verder op: https://ipres2019.org/registration/