Project decharge, we doen het eens anders 2/3

In mijn vorige blog schreef ik over de inspiratie en mijn eerste schets van de poster die we voor de decharge van ons project willen gebruiken. Die schets is natuurlijk nog lang geen poster. Gelukkig zijn er collega’s Emilie en Edwin, maar ook vrouw en kinderen die er allemaal wat van vinden.

 

Stap 3: De review

Uit de review komen duidelijk de wat minder geslaagde elementen en een aantal goede aanvullingen naar voren.

Zijn die raketten “gedoe van buiten”? Nee, die raketten zijn de ketenpartners, we voegen dus nog een kometenregen toe voor “het gedoe”. Oh ja, die raket lijkt inderdaad wel neer te storten op het ruimtestation, vandaar… Ik houd ervan om altijd nog wat symboliek te verbergen. Eventueel kun je die uitleggen, maar als je de tekening in een andere context gebruikt, kun je er ook weer een andere draai aan geven. Die kometenregen kan bijvoorbeeld ook innovaties uit de keten, verhoogde instroom van asielzoekers, politiek gedoe, of externe leveranciers die niet goed presteren uitbeelden.

Dat ruimtestation lijkt nog teveel op een drone of zoiets, dus daar heb ik nog maar een alternatief voor geschetst: een beetje meer ISS.

 

Stap 4: De kleurstelling

En dan de kleurstelling, ik verwacht dat die voor deze poster een echte uitdaging wordt. De ruimte is natuurlijk zwart, maar deze poster wordt dan al snel een beetje schmutzig. We willen het project natuurlijk wel vrolijk afsluiten! Blauw is misschien wel veel mooier, dus maar eens een voorbeeldje in de groep gegooid. De ene blauw is de andere niet. Na een boeiende discussie wordt het mooi helder Phthalo blauw in plaats van het stemmige Pruisisch blauw. Wauw, wat een mooi diepte-effect gaat dat geven!

 

Tot zover de evolutie. Ik heb nu alles bij elkaar om hem in A0-formaat op te tekenen en in te kleuren. Nog even een pittig klusje, maar ook het moment waar je met al die voorbereiding naar toe leeft.

Al met al ben ik niet meer tijd kwijt dan voor een goede Powerpoint, maar de impact van deze poster zal wel vele malen groter zijn.

Benieuwd naar het eindresultaat en de reacties van de stuurgroep? Lees het laatste deel van deze blog-serie .